Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват. Маслото на стайна температура се разбива със захарта. Към него се прибавят яйцата и млякото. Продължава да се бърка с миксер. Брашното се пресява. 900 г от него се разбъркват с ванилията и бакпулвера.
Постепенно се прибавя към течните съставки. Постоянно се бърка. Останалото брашно постепенно се прибавя до получаване на меко и нелепкаво тесто.
Може и само 1 кг брашно да поеме - зависи от големината на яйцата. Върху набрашнена повърхност се разточва тестото с дебелина около 1 см.
Нарязва се на лентички и се навиват около фунийки. Аз ползвах капачки от кисело мляко, които бях оформила като фунийки. Пекат се на 220 градуса за около 15 минути.
Приготвя се кремът според указанията, а именно: в 400 мл студено мляко се сипва пакетчето и се разбива 3 минути. След като са изстинали фунийките, се пълнят с крем.
Потапят се в шоколадови пръчици. Задължително фунийките трябва да са изстинали, тъй като кремът ще се втечни, ако са топли.
Получават се и кошнички с крем. Тестото се разточва тънко. Изрязва се кръг. Поставя се във форма за мъфини, като хубаво трябва да прилепне по стените. Така се пече и после се пълни с крем. Отгоре отново се поръсва с пръчици.