Шоколадов трюфел

МоникаМоникаЧирак6613710
25/11/2014
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 004
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • сладолед - 600 г шоколадов или страчатела
  • череши - 4 бр. захаросани или цели лешници
  • какао - 2 с.л. на прах
  • канела - 1 ч.л.
  • топинг - шоколадов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкарайте сладоледа от фризера за около 15 минути преди употреба, за да омекне. Изрежете четири големи квадратни парчета от хартията за печене.

Поставете заоблена и доста щедра лъжичка сладолед в центъра на всяко парче хартия за печене. На всяко топче отгоре сложете лешник или черешка.

Ако един лешник изглежда твърде малко, добавете още няколко много близо един до друг. Отгоре сложете още една лъжичка сладолед. Завържете крайчетата, така че да се оформи топчица, използвайки ластичета.

Веднага сложете топките в фризерa.

Сипете какаото и канелата в една чиния. Когато сладоледът се е стегнал, развържете топчиците, оформете ги и ги оваляйте в какаото.

Сервирайте ги в подходящи чинийки и ги залейте с шоколадов топинг.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар