Начин на приготвяне
Приготвяне на основата: Смесете всички продукти, натъпчете и изравнете хубаво във форма за торта с откопчаващо се дъно, предварително застлана с хартия за печене. Поставете в хладилника да се охлади, докато подготвите пълнежа.
Приготвяне на пълнежа: Разбийте маскарпонето с пудрата захар на хомогенен, гладък крем. Разтопете шоколада на водна баня и го прибавете към маскарпонената смес. Разбийте отново, докато шоколадът се усвои добре. Прибавете едно по едно с непрекъснато разбиване яйцата. Накрая добавете течната сметана и отново разбийте.
Обвийте формата за торта с фолио. Това е необходимо, тъй като чийзкейкът ще се пече на водна баня и не трябва да влезе вода. Изсипете маскарпонено-шоколадовата смес върху бисквитения блат във формата. Изпечете на водна баня на 160 градуса за 50-55 минути или докато по краищата чийзкейкът се стегне, но в центъра е още течен. Охладете поне за два часа или за цяла нощ.
Приготвяне на заливката: Пригответе шоколадов ганаш от продуктите, като загреете сметаната до кипване и я излейте върху шоколада. Бъркайте докато се разтопи и се получи гладък крем. Оставете да се охлади на стайна температура и добавете мекото масло. Разбийте сместа хубаво и залейте охладения чийзкейк.
Приготвяне на трюфелите: Загрейте сметаната до точка на кипене и я излейте върху шоколада. Бъркайте сместа докато шоколадът се разтопи. Готовия изстинал ганаш приберете в хладилника за няколко часа. При готовност загребвайте с малка лъжичка от сместа и направете топчета. Оваляйте готовите топчета в какао. Декорирайте готовия и охладен чийзкейк с трюфели и какао.
Коментари