gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Фалафаел (Хапки с грах)

Фалафаел (Хапки с грах)

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Фалафаел (Хапки с грах)1 / 2
29/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете граха за 1 нощ в студена вода. След това го отцедете и го смесете с лука, чесъна, магданоза, кориандъра, кайенския пипер, както и с бакпулвера и солта.

Пасирайте сместа за около 40 секунди и я оставете за 2 часа в хладилник, без да я покривате.

Извадете сместа, гребвайте по 2 с.л. от нея и оформяйте с влажни ръце кюфтенца. Пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина във фритюрник, докато добият кафевикав цвят.

Отцеждайте ги върху решетка с кухненска хартия отдолу и ги поднесете горещи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: