Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Булгур яхния със соеви хапки и грах

Булгур яхния със соеви хапки и грах

Булгур яхния със соеви хапки и грах
Снимка: Илиана Първанова
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч. /300 г/
  • соеви хапки - 1ч.ч. натрошени
  • грах - 1/2 буркан
  • моркови - 1 бр
  • магданоз  - 1 шепа /пресен/
  • хималайска сол - 2 ч.л.
  • шарлан - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера кипваме водата и прибавяме солта, шарлан и зехтин, соеви хапки (натрошени) и булгура.

Всичко заедно си завира, прибавяме и подправките - черен пипер, куркума кимион.

Добавяме и граха.

След като изври водата, бъркаме постоянно, да не се залепи булгурът на дъното на тенджерата.

Опитваме дали е готов /сварен/ булгурът в яхнията.

Накрая прибавяме пресен магданоз, за да се усети най-силно аромата му в булгур яхнията със соеви хапки и грах!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: