Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Индийска супа расам

Индийска супа расам

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Индийска супа расам1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 2 квадратни сантиметра корен
  • люти чушки - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - ¼ глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • йогурт - 4 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • леща - 80 г
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на кубчета и се запържва до прозрачно в загрятото олио. Чесънът се реже на ситно, джинджифилът се настъргва на ситно. Лютата чушка се реже на ситно. Чесънът, джинджифилът и лютата чушка се добавят към лука.

Добавя се къри и всичко се пържи още 3 минути. Морковите и целината се режат на кубчета и се добавят към останалите зеленчуци. Добавя се бульонът и картофите, нарязани на кубчета. Всичко се вари до омекването на картофите.

Добавя се лещата и доматеното пюре. Добавя се сол и супата ври до омекване на лещата. Маха се от котлона и се оставя под капак за 10 минути. Сервира се, като се добавя йогурт и нарязан на ситно магданоз или кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: