Начин на приготвяне
Приготвяне на плънката:
Нарежете на ситно лука и го запържете в малко олио. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета, сварете ги, след което ги прецедете, смесете с граха, задушения лук и подправките.
За корите:
Нарежете корите на дълги ленти, покрийте ги с кърпа да не изсъхват. Вземете лист, намажете го с олио, след което сложете отгоре плънка (1 пълна супена лъжица) в долния край и завийте във формата на триъгълник.
Повторете стъпките с другите кори, докато имате плънка за баничките.
Пържете вашата самоса в добре загрято олио (ще ви е необходимо около 150 мл олио) или във фурна и тава за печене на 200 градуса, докато не станат златисти на цвят.
Подправките може да комбинирате по ваше желание и вкус.
Сервирайте индийската самоса с гарнитура по желание в малка порцеланова чиния.