Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Индийска самоса

Индийска самоса

Sanja ČipčićSanja Čipčić
Новак
15175
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Индийска самоса
Снимка: Sanja Čipčić
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
40
"Най-добрия начин да започнете деня - индийска самоса"

Необходими Продукти

  • Блат
  • кори за баница - 500 г
  • олио - 50 мл
  • Плънка
  • картофи - 500 г
  • лук - 200 г кромид
  • грах - 150 г (от консерва)
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • кориандър - 1/4 ч.л.
  • сол - 5 г
  • черен пипер - 1 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на плънката:

Нарежете на ситно лука и го запържете в малко олио. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета, сварете ги, след което ги прецедете, смесете с граха, задушения лук и подправките.

За корите:

Нарежете корите на дълги ленти, покрийте ги с кърпа да не изсъхват. Вземете лист, намажете го с олио, след което сложете отгоре плънка (1 пълна супена лъжица) в долния край и завийте във формата на триъгълник.

Повторете стъпките с другите кори, докато имате плънка за баничките.

Пържете вашата самоса в добре загрято олио (ще ви е необходимо около 150 мл олио) или във фурна и тава за печене на 200 градуса, докато не станат златисти на цвят.

Подправките може да комбинирате по ваше желание и вкус.

Сервирайте индийската самоса с гарнитура по желание в малка порцеланова чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: