Начин на приготвяне
Гъста индийска супа от червена леща, която да сервирате с плосък хляб и да се насладите на автентична индийска атмосфера у дома.
Настържете почистените моркови в купа.
Счукайте в хаванче зрънцата от кардамон, синап, карамфил и кимион.
Настържете джинджифила и чесъна, а лука накълцайте на много ситни парченца.
Загрейте зехтина в касерола или тенджера и запържете лука и морковите с щипка сол, а след това сложете и счуканите от хаванчето подправки + джинджифила и чесъна.
Гответе около 3 минути, след което добавете куркумата и натрошеното сухо люто чушле.
Продължете да бъркате още три минути и сипете около 400 мл. вода, кокосовото мляко и смлените или нарязани домати от консерва.
Разбъркайте и когато супата заври, сложете лещата, още сол и изцедения сок от един малък лимон.
Гответе 15-20 минути под капак или докато лещата се свари идеално и се получи гъста и ароматна лещена супа. Ако искате може да я разредите с още малко течност, не е проблем.
Накрая подправете с черен пипер, струйка зехтин и накълцани свежи листа от кориандър (по желание).
Сервирате индийската супа топла в компания с плосък индийски хляб.
Добър апетит!
Коментари