Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Индийска яхния сабджи

Индийска яхния сабджи

ВаняВаня
Чирак
11831141
Индийска яхния сабджи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гхи - 4 с.л.
  • люти чушки - 1 бр., зелена
  • къри - 6 - 8 бр. листа или дафинови
  • куркума - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л., млян
  • картофи - 250 г
  • моркови - 250 г
  • броколи - 250 г
  • карфиол - 250 г
  • червено цвекло - 1/2 к.ч.
  • грах - 1/2 к.ч.
  • вода - 165 мл
  • мляко - 165 мл, кокосово
  • кисело мляко - 1/2 к.ч.
  • брашно - 1/2 к.ч., нахутено или пшенично
  • сметана - 1/2 к.ч.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • кокос - 165 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещено масло се изпържват чушката и листата от къри. Прибавят се прахообразните подправки и нарязаните зеленчуци.

След 15 минути се налива водата, похлупва се и огънят се намалява.

Отделно се смесват киселото мляко, брашното, сметаната, солта, захарта, кокосовото мляко и кокосът.

Прибавят се към омекналите зеленчуци и яхнията се оставя да къкри 1-2 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: