Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Унгарски сладкиш с мак и орехи

Унгарски сладкиш с мак и орехи

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Унгарски сладкиш с мак и орехи2 / 2
10/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • мак - 300 г
  • орехи - 100 г
  • трохи - 200 г от торта
  • кафе - 2 с.л. разтворимо
  • масло - 250 г безсолно, омекнало
  • пудра захар - 80 г
  • канела - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 7 бр.
  • сметана - ½ ч.л.
  • пудра захар - 140 г
  • сладко от кайсии - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете мака и орехите в блендер и ги смелете. Разбъркайте ги с тортените трохи, като може да използвате и смлени по-маслени бисквити. Объркайте сухата смес с инстантното кафе.

Разбийте масло с пудрата захар, канелата и настърганата лимонова кора. Бийте на висока скорост с миксера за около 3 минути. При непрекъснато разбиване добавете един по един жълтъците.

Белтъците разбийте на пухкав сняг, като добавите пудрата захар и сметаната на 4 етапа. Половината белтъчна смес разбъркайте внимателно към маслената, а останалите белтъци смесете с маковата смес. Внимателно смесете двете части за сладкиша. Добавете финално лимоновия сок.

Застелете с хартия за печене 24-сантиметрова форма за торта и леко намаслете. Сипете сместа и сложете да се пече за около 40 минути в предварителни загряна на 180 градуса фурна.

Готовият блат се охлажда върху решетка. Разтопете сладкото на котлона и намажете сладкиша с помощта на четка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: