Начин на приготвяне
Смесваме брашното със захарта и бакпулвера. Прибавяме омекналото масло и претриваме всичко на трохи, като това може да стане с ръце, може и с пресата за картофи.
Сега пригответе плънката. Смесваме изварата, яйцата, чашата захар и ванилията. Добре е изварата да е с масленост 9%. Броят на яйцата зависи от големината и консистенцията на изварата. Плънката не бива да е твърде течна.
Започваме да оформяме сладкиша. Във форма с диаметър 26-28 см застиламе дъното с хартия за печене и слагаме една трета от маслено-брашнената смес. Изглаждаме.
Разстиламе отгоре половината плънка от извара. Така редуваме тесто/плънка, като завършваме с тесто. Слагаме сладкиша да се изпече в загрята фурна. Печем 50-60 минути на 180 градуса. Проверяваме дали е готов с дървено шишче или клечка за зъби.
Докато сладкишът се пече, приготвяме глазурата или заливката. За целта смесваме сметаната с кондензираното мляко. Около 5 минути преди края на печенето разтапяме шоколада.
Изваждаме горещия сладкиш от фурната и го заливаме със сместа от сметана и кондензирано мляко. Отгоре на тънка струя хаотично нанасяме шоколада.
Можем да го правим с шприц или с лъжица. След това с нож или дървено шишче изтегляме от шоколада различни шарки. Охлаждаме сладкиша и го изваждаме от формата.