Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Херинга със сос от горчица

Херинга със сос от горчица

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Херинга със сос от горчица1 / 2
12/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Специално за ценителите на страхотните рибни деликатеси"

Необходими Продукти

  • херинга - 6 бр. филе от
  • праз - 3 стръка
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • горчица - 3 с.л.
  • оцет - 50 мл
  • олио - 100 мл
  • захар - 40 г
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • копър - 1 връзка
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се реже на кръгчета и се запържва в една супена лъжица от маслото. С останалото масло се маже тавичка и на дъното се слагат кръгчетата праз.

Върху дъска за рязане се слагат филетата от риба с кожата надолу. Поръсват се със сол и черен пипер, а след това и с нарязан на ситно копър.

Филетата се завиват на рулца и се слагат върху праза. Фурната се загрява до 270 градуса.

Приготвя се сос, като се смесва горчицата, оцетът, олиото и захарта. С този сос се залива рибата и се поръсва с галета. Пече се 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: