Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе с копър, горчица и чеснов сос

Пилешко филе с копър, горчица и чеснов сос

Пилешко филе с копър, горчица и чеснов сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Супер вкусно пилешко филе, което можем да хапнем и без гарнитура"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • копър - 3 с.л.
  • олио - 100 мл
  • горчица - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на ленти и приготвяме марината.

Копър се измива, нарязва се на ситно, може и да се пасира.

В купа се смесва олио или зехтин, сол, горчица, оцет, скилидки чесън и копър. Разбива се на паста и намазваме пилешкото филе.

Оставя се в хладилника за 1 час да поеме аромата на марината.

Количеството е много, затова може да сложете в бурканче и оставете в хладилника, съхранява се до 4 месеца.

С тази смес може да овкусявате месо, риба, зеленчуци, салати.

Загрява се скара и печем пилешките филенца от двете страни да приятен загар, без да оставяме дълго, за да не съхне месото, а да е сочно.

Тези филенца са печени на скара на жар.

Сервирайте пилешкото филе с копър, горчица и чеснов сос с чеснов сос - уникален вкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: