Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Сьомга по шведски със сос от горчица

Сьомга по шведски със сос от горчица

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сьомга по шведски със сос от горчица1 / 2
13/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сьомга - 1 кг филе
  • морска сол - 2 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • бял пипер - 20 зърна
  • олио - 6 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • горчица - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчетата филе се слагат върху парче фолио. Солта се смесва със захарта, четири супени лъжици нарязан на ситно копър и със зърната бял пипер, които предварително са намачкани. С тази смес се поръсват филетата сьомга и се подреждат едно върху друго.

Завиват се с фолиото плътно, притискат се с тежест и се оставят за 3 дни в хладилник. Сокът, който се отдели, се изхвърля, а пакетът с риба се обръща два пъти дневно.

Приготвя се сос, като се смесват олиото, оцетът, половината от захарта и от солта. Добавя се горчицата и всичко се разбърква. Добавя се останалият копър, нарязан на ситно. Рибата се сервира, като се залива със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: