Пиле по шведски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пиле по шведски1 / 2
16/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1.5 обезкостени пилешки бутчета
  • мазнина
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • прясно мляко - около 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостените пилешки бутчета посолете и поръсете с черен пипер. Загрейте мазнина за пържене в широк тиган. Овалвайте всяко бутче обилно в брашното и пускайте да се изпържат до приятен златист загар.

Щом пилешките бутчета са запържени, внимателно долейте прясното мляко и бъркайте, като по желание може да добавите повечко мляко. Прехвърлете всичко в подходяща за печене тава и добавете още сол и пипер.

Пъхнете пилето по шведски да се пече в загряна на 180 градуса фурна за 1 час. Изключете фурната и оставете за 15 минути ястието, като съвсем леко отворите вратата на печката. .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: