Начин на приготвяне
За да приготвим кюфтенцата по шведски, първо, нарязваме лука на дребно и го запържваме в маслото.
След това трябва да смесим галетата, млякото, яйцето и лука. Добавяме каймата заедно със солта и подправките и омесваме добре.
Покриваме каймата и оставяме за около час да поеме подправките.
Следва да оформим малки кюфтенца, които изпържваме в добре загрято олио.
За соса за кюфтета, първо, запържваме брашното в маслото и при непрекъснато бъркане, постепено добавяме бульона, разтворен в 3 ч.ч вода.
Към него добавяме солта, черния пипер, захарта и соса Уорчестър.
Последното, което добавяме, е сметаната. Разбъркваме соса добре. Добавяме кюфтенцата и оставяме десетина минути да покъкри.
Кюфтета в сос по шведски може да поднесем със сладко от боровинки и картофени рьощи.