Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Наденички с прясно зеле

Наденички с прясно зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Наденички с прясно зеле3 / 3
15/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • наденица - 6 бр.
  • лук - 3 глави
  • зеле - 1 кг
  • бяло вино - 30 мл
  • масло - 40 г
  • чесън - 3 глави
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на едри филийки. Набодете наденичките с вилица, Нарежете зелето на ситно и го сварете в два литра подсолена вода с черен пипер. След това го отцедете.

Сварете леко наденичките и след това ги запържете в кравето масло. Задушете ситно нарязания лук в маслото.

Прибавете зелето и чесъна, налейте виното и оставете на тих огън. Изпържените наденички се поставят върху зелето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Интересна комбинация, но не виждам защо да се варят преди да се изпържат наденичките. Те и само пържени са ок.
09.05.2016 10:08