Пиле с прясно зеле

ЦветаЦвета
Новак
136722
Пиле с прясно зеле
Снимка: Цвета
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Неостаряваща рецепта за пиле с прясно зеле - всички у дома го обожават"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр
  • зеле - 1 бр. (около 1.5 кг)
  • домати - 2 бр(около 200 г)
  • червен пипер - 2 сл
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 2 сл
  • олио - 50 мл
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на дребно, посолява се и се оставя да постои.

През това време пилето се нарязва на парчета посолява се и се поръсва с малко черен пипер.

Запържва се в дълбока тенджера с добре загрято олио, докато се зачерви. След което се оставя на страни.

В същото олио се слага зелето (първоначално е доста обемно, но после сляга), запържва се за около 10 мин при често разбъркване.

След това се добавя червеният пипер, ситно нарязаните домати и чесън.

Налива се вода, докато покрие зелето около 2 пръста.

Месото се добавя и пилето със зеле се вари около 15-20 мин при често разбъркване, за да не загори.

Около 5 мин, преди да се свали от котлона, се слага ситно нарязаният магданоз към това вкусно пиле с прясно зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: