Начин на приготвяне
Зелето се нарязва на дребно, посолява се и се оставя да постои.
През това време пилето се нарязва на парчета посолява се и се поръсва с малко черен пипер.
Запържва се в дълбока тенджера с добре загрято олио, докато се зачерви. След което се оставя на страни.
В същото олио се слага зелето (първоначално е доста обемно, но после сляга), запържва се за около 10 мин при често разбъркване.
След това се добавя червеният пипер, ситно нарязаните домати и чесън.
Налива се вода, докато покрие зелето около 2 пръста.
Месото се добавя и пилето със зеле се вари около 15-20 мин при често разбъркване, за да не загори.
Около 5 мин, преди да се свали от котлона, се слага ситно нарязаният магданоз към това вкусно пиле с прясно зеле.