Прясно зеле с ребра

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Прясно зеле с ребра
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Има ли ребра и зелето няма как да не стане вкусно"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1.5 кг
  • прясна зелка - 1 голяма
  • домати - 400 мл консерва
  • сол
  • черен пипер - зърна
  • червен пипер
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата нарежете на парчета, измийте и подсушете. Овкусете със сол и черен пипер. Запечатайте в тиган от всички страни и оставете на топло.

Зелето нарежете на парчета и претрийте със сол.

В дълбок съд задушете зелето с чашка вода, докато промени цвета си, прибавете доматите и червения пипер и оставете на котлона да покъкри.

Отстранете от котлона и към него прибавете няколко зърна черен пипер, Изсипете зелето в тавичка и отгоре подредете ребрата.

Долейте, ако е необходимо, малко вода. Печете час във фурна и поднесете със скилидки чесън и поръсено с пресен магданоз.

Прясното зеле с ребра е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Stanislav
Stanislav
Много добре
08.06.2019 07:44