Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми с гъби и сланина

Сарми с гъби и сланина

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5016k
Сарми с гъби и сланина1 / 2
28/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 600 г
  • телешко месо - 100 г
  • сланина - 40 г
  • гъби - 80 г
  • свинско месо - 250 г
  • ориз - 80 г
  • бульон - 200 мл костен
  • лук - 1 глава
  • джоджен
  • масло - 20 г краве
  • червен пипер
  • мас - 40 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от ципите и заедно със сланината го нарежете на дребни парчета.

Гъбите и лукът се нарязват на ситно и се задушават в сгорещеното масло. Прибавете ориза, запържете леко и залейте с горещия бульон.

Варете до набъбването на ориза. Готовата плънка се смесва с нарязаното месо, прибавете се червен пипер и джоджен и сместа се оставя да изстине.

Изрежете твърдите части от зелевите листа и върху тях разпределете плънката.

Завийте стегнати сарми и ги подредете в намазана с маста тавичка. Залейте с малко гореща вода и задушавайте в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: