Шопски хайвер

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Шопски хайвер2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Традиционно българско предястие, което е чудесно допълнение към всяка трапеза!"

Необходими Продукти

  • извара - 500 г може и меко сирене
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • червени чушки - 1 печена от буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте изварата или сиренето с прясното мляко, добавете при непрекъснато бъркане олиото, червения пипер, нарязания ситно лук, както и стритите скилидки чесън.

Ако искате добавете и съвсем ситно нарязаната печена червена чушка.

Може да разбиете продуктите с блендер, като най-накрая се добавя прясното мляко в количество, което позволява образуването на смес с гъстотата на хайвер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Всичко хубаво, ама изварата е безсолна и трябва да се добави сол на вкус. Аз правя подобна рецепта, но без чесън, защото не ми понася. Вместо чушка добавям лют и сладък червен пипер . Не добавям мляко или сметана, а олио /зехтин/ на вкус. Изобщо всички подправки са на вкус. Трябва да се опитва. И в нашия край на тази рецепта казваме касапско сирене.
05.06.2024 11:20
2
диди
диди
абе много лук,според мен половин глава,че много удря на лук,втори път сигурно няма да го направя
08.11.2013 16:32
1
1
Надина
Надина
сложете сметана и кисело мляко и нечетете какво пише в рецептата можете да сложте и домати без сиренето
30.10.2013 17:29
1
2
Fat Berta
Fat Berta
Може според мен, аз сложих и малко заквасена сметана и се получи бонбон.
28.05.2011 15:19
1
Йорданка Димова
Йорданка Димова
Може ли вместо прясно мляко да се използва кисело ?
12.01.2011 19:00
1
2