Хайвер с грис

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59332123
Хайвер с грис
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Вече избрахте ли с кое питие ще поднесете това ароматно мезе"

Необходими Продукти

  • грис - 1 к.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лютеница - 1 с.л.
  • сол
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр. сварени
  • олио - 50 мл.
  • майонеза - 50 г
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете водата в тенджера и я сложете на котлона. Към нея добавете солта и олиото. Когато заври, веднага я махнете и постепенно прибавете гриса. Върнете отново на котлона и варете докато се сгъсти.

През това време може да си нарежете лука и да го смесите с останалите съставки /без яйцата/. Когато грисът е сгъстен, махнете от котлона и добавете лучената смес.

Изсипете в чиния и украсете с варените яйца. Може да поднесете както за предястие, така и за гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: