Гъби по италиански

23/12/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 608
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете или смелете лука и чесъна и ги запържете в зехтин за около 3 минути. Добавете нарязаните гъби, разбъркайте и гответе на среден огън 5 - 10 минути или докато гъбите се покрият почти изцяло в собствената си вода.

Тогава добавете маслото и бъркайте, докато се разтопи добре. Овкусете обилно с босилек и мащерка, след което поръсете с малко черен пипер и сол. Намалете огъня и оставете да къкри 10 - 15 минути или докато се сгъсти. Междувременно настържете или нарежете на малки парченца кашкавала.

Добавете доматения сос, разбъркайте и изчакайте още 3 минути, преди да добавите и кашкавала. За да не загори, бъркайте постоянно, докато се стопи напълно. Сервирайте с поръсен отгоре магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Михаил Иванов
Хареса ни много. Много вкусна.
0
0
Есперанца Блекенджел
Много вкусна стана само малко си я побългарих без чесъна, много малко лук повече магданоз вместо доматено пюре лютеница. Страхотна е .
0
0