Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно шунката и дробчета и към тях прибавяме счуканата скилидка чесън, розмарин, черен пипер и сол.
С тази смес напълваме измитото отвътре и отвън пиле и го зашиваме.
Посоляваме го и поръсваме с лимоновия сок.
Слагаме пилето в намазана с масло тава и покриваме с фолио.
Печем за около два часа на 150 градуса.
Сваляме фолиото и печем още 10 минути, докато се зачерви.
Отделно обелваме и нарязваме на едри парчета картофите. Сваряваме ги в подсолена вода.
Оцеждаме и върху тях слагаме на парчета останалото масло.
Затваряме съда и го раздрусваме няколко пъти до разтапяне на маслото.
Изсипваме така приготвените картофи в съд за сервиране и върху тях слагаме готовото пиле.