Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Фурна»Ориз по италиански на фурна

Ориз по италиански на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Ориз по италиански на фурна1 / 2
23/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Магическото по италиански ви гарантира, че този ориз ще е наистина с уникален вкус"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • домати - 250 г
  • гъби - 350 г
  • масло - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • целина - 50 г
  • лук - 50 г
  • моркови - 50 г
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината, морковите и лукът се нарязват на ситно и за пържат в сгорещена мазнина до омекване.

Добавете ориза и пържете, докато той стане прозрачен.

Последователно прибавете нарязаните домати, предварително задушените гъби, магданоза и солта.

Сместа се залива с необходимото количество вода, изсипва се тава, поръсва се с настърган кашкавал и се запича в умерено загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: