Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пиле по италиански с доматен сос

Пиле по италиански с доматен сос

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пиле по италиански с доматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 15 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • пиле - 1.8 кг
  • червен лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 400 г от консерва
  • магданоз - 2 с.л.
  • босилек - бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червено вино - 150 мл
  • гъби - 225 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото със зехтина в тенджера, добавете нарязаното и обезкостено пиле и задушете за 5-10 минути.

Прехвърлете пилешкото в чиния. Добавете лука и чесъна в тенджерата и задушете на бавен огън.

Прибавете доматите със сока от консервата, магданоза, босилека, доматеното пюре и виното.

Овкусете със сол и черен пипер. Кипнете и върнете пилешкото в тенджерата.

Сложете капак и запечете в загрята на 160 градуса фурна за 50 минути. Прибавете гъбите и печете още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: