Начин на приготвяне
Приготвя се блат, като яйцата се разбиват на пяна и се добавя 1 чаша захар и ванилията. Добавя се брашното, всичко се разбърква и се излива в тава, намазана с масло.
Пече се 40 минути на 180 градуса. Вади се и се реже на три части така, че да се оформят три блата. Докато се пече блатът, се приготвя сметанов крем. Маслото се разбива на пяна с останалата захар и след това се добавя сметаната.
Приготвя се белтъчният крем. Смесва се водата и захарта и се оставя да кипне, след което котлонът се намалява и се вари сироп около 15 минути. Белтъците се разбиват на сняг със солта. Готовият сироп се излива на тънка струйка в белтъците при непрекъснато разбиване с миксер.
Разбиването продължава, докато кремът не изстине. Изстиналите блатове се мажат със сметанов крем и се редят един върху друг, а отгоре се покриват с белтъчния крем.