Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Снежно полукълбо

Торта Снежно полукълбо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Торта Снежно полукълбо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8-10 порции
"Когато сняг покрие земята едва ли има по-подходяща торта, с която да изненадаме лакомниците"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 2 бр.
  • белтъци - 3 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • шоколад - 60 г бял
  • ванилия - 2 бр.
  • желатин - 1 бр.
  • бисквити - 300 г натрошени
  • ром - 2 с.л.
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • шоколадови пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците и яйцата, заедно със захарта. След това добавяме и прясното мляко. Слагаме сместа на огъня да заври, като непрекъснато разбъркваме. Сваляме крема от огъня и го разбиваме с предварително разтопения шоколад, ванилиите и желатина.

Натрошаваме бисквитите и ги напръскваме с рома. Заливаме ги с горещия крем. Разбъркваме добре и изсипваме в съд с обло дъно. Оставяме да престои в хладилника за няколко часа.

Правим сиропа като сваряваме захарта и водата. Разбиваме белтъците и ги прибавяме на тънка струя към горещия сироп, като това става при непрекъснато бъркане.

Когато извадим тортата от хладилника я обръщаме в подходяща чиния и с нож слагаме от белтъчния крем, без да заглаждаме. Отгоре украсяваме с шоколадови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: