Торта Чудо от шоколад

VanjicaVanjica
Чирак
14120715
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Торта Чудо от шоколад
Снимка: Vanjica
1 / 2
24/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
38 мин.
Порции
12
"Разберете сами защо тази торта е цяло Чудо!"

Необходими Продукти

  • За корите
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 400 г
  • кафява захар - 350 г
  • какао - 5 г
  • бакпулвер - 10
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • заквасена сметана - 150 г
  • екстракт от ванилия - 1 ч.л.
  • краве масло - 175 г
  • олио - 125 мл
  • вода - 200 мл студена
  • За глазурата
  • шоколад - 175 г
  • масло - 250 г
  • пудра захар - 275 г
  • екстракт от ванилия - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 °C. Намажете форма за торта с масло.

В голям съд смесете брашното, захарта, какаото, бакпулвера, содата и солта.

В друг съд разбийте заедно яйцата, заквасената сметана и ванилията.

В трети съд разбийте с миксер разтопеното масло и олиото.

Комбинирайте със съставките от първия съд, като разбърквате с миксер на най-ниска скорост. Добавете съставките от другия съд и разбъркайте, докато всичко се съедини, след което изсипете в тавата.

Печете шоко тортата за 50-55 минути. Охладете я.

Разтопете шоколада за глазурата в микровълновата или на котлона.

В друг съд разбийте маслото до меко и кремообразно състояние, след това добавете пудрата захар и разбъркайте. След това внимателно добавете ванилията и шоколада и разбъркайте, докато сместа стане лъскава и гладка.

Охладената специална торта нарежете и напълнете с около една четвърт от глазурата, а останалата част разпределете с пластмасова шпатула по горната част и краищата на тортата.

Охладете и сервирайте тортата чудо от шоколад.

Насладете се на чудото на шоколада!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: