Ростбиф с карамел

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Ростбиф с карамел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Само сладостта на карамела може да разкрие истинския вкус на крехкото телешко месо!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1500 г
  • олио - 4 с.л.
  • соев сос - ¼ ч.ч.
  • захар - ¼ ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 2 с.л. (нарязан)
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се маже с малко олио и се оставя да почине 30 минути. Захарта се смесва с 2 супени лъжици вода и се загрява в тиган на силен огън 5 минути.

Останалото олио и соевият сос заедно с нарязаният на ситно чесън и магданоза се добавят в карамела.

Месото се натърква със сол и черен пипер и се запича на грил за 6 минути, като се обръща от всички страни, за да се запечата.

Оставя се в карамеловата марината и се оставя за 7 часа, като от време на време се обръща. Сервира се тънко нарязан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: