Начин на приготвяне
Месото се оставя да отлежи в хладилник в продължение на 4 дни. Отстранете лойта и сухожилията от говеждото филе. Ако все пак остане мазнина отгоре, нарежете по повърхността на леки квадратчета, което не позволява на филето да се изкриви при печене.
Добре овкусете месото със сол и черен пипер и го оставете в хладилника за 2 часа. Прехвърлете местото в намазнена тава и го сложете да се пече в силна фурна 15—20 минути, след това намалете градусите и доизпечете местото. Печенето отнема още около 45 минути. Целта е вътрешността да е розова, но да не е кървава.
Извадете местото и към мазнината в тавата добавете брашното. Запържете го и долейте бульон. Бъркайте и добавете малко сос Уорчестър.
Щом сосът леко се сгъсти, го снемете. Поднесете росбиф със саса.