Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Тесто»Круши в бутер тесто с кафява захар

Круши в бутер тесто с кафява захар

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Круши в бутер тесто с кафява захар
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр., твърди
  • захар - 8 с.л., кафява
  • масло - 125 г
  • ром - 25 г
  • бутертесто - 1 пакет
  • сладолед - ванилов, за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме крушите.

Нарязваме ги през средата на две половини.

Нарязаните круши поставяме в тава, в която ще печем сладкиша.

Поръсваме всяка половинка със 2 с.л. от захарта, няколко капки ром и слагаме в средата по едно парченце масло.

Печем в предварително загрята фурна за около 30 минути - до леко покафеняване и докато течността от крушите се изпари.

Изваждаме тавата и покриваме крушите отгоре с бутер тестото.

Надупчваме го на няколко места и връщаме обратно във фурната за още 20 минути.

Опечения сладкиш сервираме, като го обръщаме в сервизна чиния и към всяко парче добавяме топка сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартина Тракова
Мартина Тракова
Изглежда много вкусно.
14.12.2015 14:51