Целувчено руло

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Целувчено руло2 / 2
12/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр. (белтъци)
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 10 мл
  • сметана - 1 ч.ч.
  • шоколад - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг. Добавя се захарта на порции. Добавя се по малко нишестето. След това се добавя оцетът и се получава кремообразна смес с кремав цвят.

Разпределя се върху тава, постлана с хартия за печене, и се пече 20 минути на 160 градуса. Оставя се да изстине.

Сметаната се разбива с миксер първо на бавни обороти, а след това на бързи. Добавя се лимоновият сок. Сметаната се намазва върху целувчения блат, който се завива на руло и се поръсва с настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: