Начин на приготвяне
Омесете каймата с подправките, яйцето, галетата и наситнен кромид лук. Разделете сместа на три части приблизително с еднакъв грамаж. Сварете морковите и ги нарежете на ивички.
Вземете форма за кекс с дупка и я намажете със зехтина. На дъното ѝ сложете едната част от каймата, намажете с малко от горчицата и върху нея наредете лентичките моркови и нарязани на лентички кисели краставички.
Върху тях поставете втората част от каймата, като хубаво я притиснете и уплътните около стените на формата.
Намажете пак с горчица и върху сместа сложете граха и нарязани червени печени чушки.
Отгоре сложете последната част от каймата, отново се притиска, така че да е покрито навсякъде във формата и се маже с горчица.
Сложете соленото руло във загрята фурна на 180 градуса да се запече за 40 мин., след което извадете и обърнете рулото внимателно в тавичка. Намажете отново отгоре с горчица, поръсете с настърган кашкавал и с ръце го притиснете да прилепне за горчицата.
Сложете отново във фурната за още 10 мин до разтопяване на кашкавала и образуване на златиста коричка. Поднесете с гарнитура от ориз, зелена салата или картофи.
Рулото Дижон е готово.