Руло Дижон

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Руло Дижон
Снимка: Сия Рибагина
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Знаехме си, че формата за кекс в крайна сметка не е пригодена само за кексове Божествено вкусно и леко пикартно руло, с което ще впечатлите гостите си"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • грах - 100 г консерва
  • кисели краставички - 5 бр.
  • печени чушки - 2 бр. червени
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • дижонска горчица - 100 г
  • кашкавал - 200 г
  • галета - 20 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 1 глава
  • риган
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправките, яйцето, галетата и наситнен кромид лук. Разделете сместа на три части приблизително с еднакъв грамаж. Сварете морковите и ги нарежете на ивички.

Вземете форма за кекс с дупка и я намажете със зехтина. На дъното ѝ сложете едната част от каймата, намажете с малко от горчицата и върху нея наредете лентичките моркови и нарязани на лентички кисели краставички.

Върху тях поставете втората част от каймата, като хубаво я притиснете и уплътните около стените на формата.

Намажете пак с горчица и върху сместа сложете граха и нарязани червени печени чушки.

Отгоре сложете последната част от каймата, отново се притиска, така че да е покрито навсякъде във формата и се маже с горчица.

Сложете соленото руло във загрята фурна на 180 градуса да се запече за 40 мин., след което извадете и обърнете рулото внимателно в тавичка. Намажете отново отгоре с горчица, поръсете с настърган кашкавал и с ръце го притиснете да прилепне за горчицата.

Сложете отново във фурната за още 10 мин до разтопяване на кашкавала и образуване на златиста коричка. Поднесете с гарнитура от ориз, зелена салата или картофи.

Рулото Дижон е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: