Кокосова торта с грис

МаринаМарина
Джедай
312
Кокосова торта с грис5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Когато крайният резултат надмине стократно вложения труд - този лесен и икономичен сладкиш трябва да се пробва!"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл.
  • олио - 100 мл.
  • захар - 200 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • грис - 7 с.л.
  • кокосови стърготини - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте съставките за блата до хомогенна смес. Така приготвената смес за блата се разделя на две равни части.

Върху хартия за печене се излива първата половина, която се пече на 170 градуса за 10 минути.

Изважда се от фурната и отгоре се излива кремът, след което и втората половина от сместа за блата.

Поставя се отново във фурната и се пече за още 25 - 30 минути. След като изстине, се обръща в поднос.

Можете да използвате форма за торта с подвижни стени и след като се изпече, да отстраните стените и да залеете с глазура от бял шоколад.

Приготвяне на крема: Кипнете прясното мляко със захарта и след това добавете гриса. Бъркайте, докато се сгъсти, и добавете кокосовите стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Efrosia
Efrosia
Това е една от най-вкусните торти, които съм яла - лека, не прекалено сладка и идеална за следобедно кафе :))) Поздрави и мерси за рецептата
01.12.2015 18:34
1