Начин на приготвяне
Поставете маслото за крема и крема сиренето в купа и ги оставете настрана да омекнат. В друга купа сложете кокосовото масло /ако е твърдо, го загрейте/ заедно със захарта, екстракта кокос и ваниловия екстракт и ги разбийте с миксер, докато се смесят добре.
Добавяйте яйцата едно по едно, като след всяко разбивайте, докато се получи гладка смес.
Сложете кокосовото масло и отново разбийте.
Добавете солта и бакпулвера и разбъркайте вече с шпатула. Пресейте брашното и го добавяйте постепенно в сместа, като разбърквате непрекъснато, за да не останат бучки. Добавете кокоса и отново разбъркайте;
Вземете две форми за торта с диаметър 26 см и ги застелете с хартия за печене. Намажете хартията с олиото. Включете фурната на 180 °C. Разпределете тестото в двете форми. Наместете решетката на фурната си така, че да влязат и двете форми.
Печете 10 минути, след което им разменете местата и печете за още 10-15 мин, докато са напълно готови. След това ги оставете да изстинат до стайна температура за около 30 минути. През това време направете крема.
Разбийте маслото с крема сиренето, които са вече омекнали с миксера, докато се смесят добре. Миксерът трябва да е на ниска или средна скорост. След това добавяйте пудрата захар чаша по чаша и разбивайте, докато в сместа не останат бучки.
Добавете кокосовото мляко, кокосовия екстракт, ваниловия екстракт и солта. Разбийте добре, докато се смесят добре. Накрая добавете кокосовите стърготини и разбъркайте с шпатула.
След като блатовете са изстинали, вземете подходящ поднос, вземете първия блат за торта и го намажете обилно с крем. След това поставете втория блат и измажете цялата торта с крем. Отгоре пожелание можете да поръсите с още кокос. Украсете с плодове по избор и приберете в хладилника да стегне.
Ако нямате кокосово масло, можете да го замените с олио или краве масло, но вкусът няма да е същият. Кокосовото мляко също може да се замени с краве. Оставете кокосовата торта на стайна температура един час преди сервиране.
Да ви е сладко!
Вижте още съществени причини да ядете кокосово масло редовно, защо кокосовото брашно е толкова полезно или опитайте нашата торта Рафаело.