Кокосова торта - руло

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Кокосова торта - руло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 90 г
  • сол - 1 щипка
  • нишесте - 20 г
  • брашно - 50 г
  • за плънката
  • желатин - 3 пластинки
  • прясно мляко - 250 мл
  • пудинг - 1/2 пакетче ванилов
  • захар - 2 с.л.
  • сметана - 400 мл гъста
  • лимони - 200 г захаросани кори от лимон и портокал
  • кокосови стърготини - 50 г
  • за украсата
  • сметана - 150 мл
  • кокосови стърготини - 100 г
  • портокали - 2 бр.
  • киви - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се приготвя, като се разбиват 2 жълтъка и 2 яйца с 50 г захар. Белтъците се разбиват на гъста пяна, като постепенно се прибавят останалата захар, солта и нишестето. Изсипва се жълтъчната маса и се прибавя брашното.

Разбърква се до получаването на гладко тесто. Изсипва се в застлана с хартия за печене тава на тънък пласт и се пече 10 миути в предварително загрята до 200°С фурна.

Поръсва се със захарта и се покрива с влажна кърпа. Обръща се леко върху дъска и се сваля хартията за печене. С помощта на кърпата се навива на руло. Охлажда се.

Плънката се приготвя, като желатинът се разтваря в малко студена вода, след което се стопява на водна баня. Пудингът се разтваря с 4 супени лъжици мляко и се прибавя захарта.

Останалото мляко се кипва, на струйка се прибавя разтвореният пудинг и желатин и кремът се сгъстява на слаб огън при постоянно бъркане. Слагат се захаросаните корички, сваля се от огъня и се слага в хладилник, за да стегне.

Рулото се разгъва, поръсва се с кокосовите стърготини, намазва се с крем и отново се навива. Оставя се в хладилник 3 часа. Украсата се приготвя, като се разбива сметаната u равномерно се намазва рулото.

Поръсва се с кокосови стърготини. Украсява се с портокалови резени, киви, манго или ананас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: