Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ликьор»Домашен карамелов ликьор

Домашен карамелов ликьор

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Домашен карамелов ликьор1 / 2
02/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
315 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • кондензирано мляко - 2 консерви подсладено (около 800 мл)
  • ром - 1 и ¼ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От консервите се махат хартиените етикети. Консервите се слагат в голяма тенджера и се заливат с вода, така че тя да е с височина 3 сантиметра над консервите. На силен огън се кипва водата, а след това се намалява на бавен огън, похлупва се с капак и се вари 4 часа.

Нивото на водата не трябва да спада, затова я допълвайте с топла, ако се налага. Консервите се изваждат и се охлаждат половин час. Отварят се и свареното кондензирано мляко се слага в купа.

Разбива се с тел и се добавя ромът. Разбива се още 1 минута и се разпределя в бутилки, които се затварят с тапа или капачка. Могат да се съхраняват 4 месеца в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: