Начин на приготвяне
Измиват се и се изчистват камби, зелени домати, карфиол, моркови, зеле и целина. Смесва се водата с оцета, солта, захарта, черен пипер, бахар, дафинов лист и се слага да заври в голям съд.
Във врящата смес се пускат почистените камби и се държат докато марината отново заври след което се изваждат. По същия начин се обработват и зелените домати, но предварително надупчени с вилица.
На дъното на буркана се слагат зелените домати след това морковите, изчистени и нарязани на кръгчета, върху тях камбите с парченца карфиол по средата и най-отгоре нарязаното зеле. Между така наредените зеленчуци се слага по малко чесън и нарязана целина.
Заливат се с изстиналата марината, към която се прибавя олиото.
Бурканите се затварят и се стерилизират около 10 мин.