Начин на приготвяне
Ананасите се режат по дължина на половинки. Вади се меката част и се реже на кубчета. Кипва се вода със захарта и в нея с решетъчна лъжица се пускат кубчетата ананас за по 30 секунди и се вадят. Четвърт от готовите кубчета се отделят настрана.
Останалите се пасират. Белтъците се бият на сняг и се смесват с половината от сметаната. Пюрето от ананас се смесва с белтъчната смес. Добавят се кубчетата ананас. Сместа се слага в купа и се покрива с фолио за свежо съхранение. Слага се във фризера.
Шоколадът се настъргва. Останалата сметана се нагрява на бавен огън и се добавя шоколадът при непрекъснато бъркане. След разтварянето на шоколада се сваля от котлона и се охлажда до стайна температура.
Оставя се за 6 часа в хладилника. Вади се и се разбива с телче. Купата от фризера се потапя за няколко секунди в гореща вода и сладоледът се обръща върху голяма чиния. Намазва се с крем и се оставя за още 2 часа във фризера. По желание се добавят ядки.