Сладоледена ананасова торта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сладоледена ананасова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Приготвеното с любов е винаги най-вкусно - а тази торта е направо разкошна"

Необходими Продукти

  • ананас - 2 бр.
  • яйца - 3 бр. (белтъци)
  • течна сметана - 750 мл
  • захар - 200 г
  • шоколад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ананасите се режат по дължина на половинки. Вади се меката част и се реже на кубчета. Кипва се вода със захарта и в нея с решетъчна лъжица се пускат кубчетата ананас за по 30 секунди и се вадят. Четвърт от готовите кубчета се отделят настрана.

Останалите се пасират. Белтъците се бият на сняг и се смесват с половината от сметаната. Пюрето от ананас се смесва с белтъчната смес. Добавят се кубчетата ананас. Сместа се слага в купа и се покрива с фолио за свежо съхранение. Слага се във фризера.

Шоколадът се настъргва. Останалата сметана се нагрява на бавен огън и се добавя шоколадът при непрекъснато бъркане. След разтварянето на шоколада се сваля от котлона и се охлажда до стайна температура.

Оставя се за 6 часа в хладилника. Вади се и се разбива с телче. Купата от фризера се потапя за няколко секунди в гореща вода и сладоледът се обръща върху голяма чиния. Намазва се с крем и се оставя за още 2 часа във фризера. По желание се добавят ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: