Начин на приготвяне
Наредете бишкотите в тавичка с диаметър 22 см (може да ползвате остатъци от кекс, ако имате изостанал, като го нарежете на тънко -1 см). Сиропирайте със затопления ликьор (не е нужно да попива навсякъде, идеята е по -скоро да ароматизира) .
Нарежете ананаса и го пасирайте заедно със захарта.
Поставете го на среден огън и добавете сока от портокал. Когато заври, сложете желатина по начина както е описано на пакетчето. Аз ползвам на листа, които първо хидратирам в студена вода за няколко минути, отцеждам и прибавям към горещата смес. Те веднага се разтварят и бъркам добре.
Отстранете от огъня и оставете да поизстине.
Разбийте сметаната на пухкав сняг и сложете кондензираното мляко. Разбъркайте до еднородна смес.
Съединете двете части от крема като слагате сметаната на части при поизстиналата ананасова смес.
Когато всичко е добре разбъркано, излейте върху бишкотите и оставете малко да стегне.
Разтопете черния шоколад с маслото.
Подредете малинките върху тортата, а отгоре напръскайте с шоколада.
Оставете в хладилник да стегне добре поне за 4-5 часа.
Лесна, вкусна и свежа торта! !
Коментари