Начин на приготвяне
Яйцата и жълтъците се разбиват добре със захарта. Прибавя се брашното, след това хладкото мляко, като се бърка непрекъснато. Полученият крем се сварява на водна баня, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Оставя се да изстине.
Бишкотите се потапят в сиропа от компота, смесен с вишновката. Дъното и вътрешните стени на намазана с масло форма за торта се облепват с парчета от ананас. Върху ананасите се излива тънък пласт от крема. Върху него се слага ред бишкоти, отново пласт крем и накрая - кубчета от ананаси. Натискат се леко и сладкишът се слага в хладилника да престои една нощ.
Готовият сладкиш внимателно се обръща върху тортена чиния, така че кръгчетата ананас да са най-отгоре. Във всяка дупчица от ананас се поставя по една коктейлна череша, а тортата се доукрасява според фантазията - с кокос, разтопен на водна баня шоколад или шоколадови стърготини.