Ананасова торта без печене

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Ананасова торта без печене1 / 2
27/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

  • пудра захар - 125 г
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 100 г
  • прясно мляко - 1/2 л
  • компот от ананас - 1 консерва
  • бишкоти - 16 бр.
  • вишновка - 5 с.л.
  • коктейлни череши
  • кокосови стърготини
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и жълтъците се разбиват добре със захарта. Прибавя се брашното, след това хладкото мляко, като се бърка непрекъснато. Полученият крем се сварява на водна баня, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Оставя се да изстине.

Бишкотите се потапят в сиропа от компота, смесен с вишновката. Дъното и вътрешните стени на намазана с масло форма за торта се облепват с парчета от ананас. Върху ананасите се излива тънък пласт от крема. Върху него се слага ред бишкоти, отново пласт крем и накрая - кубчета от ананаси. Натискат се леко и сладкишът се слага в хладилника да престои една нощ.

Готовият сладкиш внимателно се обръща върху тортена чиния, така че кръгчетата ананас да са най-отгоре. Във всяка дупчица от ананас се поставя по една коктейлна череша, а тортата се доукрасява според фантазията - с кокос, разтопен на водна баня шоколад или шоколадови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: