Ананасова торта за 8 март

Ананасова торта за 8 март
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Всяка дама заслужава да знае колко е обичана и ценена, не само днес. Затова днес почерпете с торта и не забравяйте да цените жената до вас всеки ден от годината"

Необходими Продукти

  • за белия блат
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • за какаовия блат
  • захар - 1 к.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр
  • какао - 4 с.л
  • за крема
  • крем - 2 бр. (шоколад) без варене на Йоткер
  • ананас - 1/2 бр.
  • бял шоколад - филиран
  • инстантно кафе - 250 - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте продуктите за първия блат и изпечете в форма за торта. След като изстине, разрежете на две за получаване на два блата.

Разбийте продуктите и за какаовия блат и изпечете. С миксер разбийте и шоколадовия крем по описанието на пакетчето.

Разтворете кафето и леко сиропирайте единия ванилов блат, намажете с крем, подредете парченца ананас.

Поставете какаовия блат и по същия начин процедирате. Сложете втория ванилов блат. Него намазвате леко и редите тънки парченца ананас, декорирате с останалия крем и поръсвате с филирания бял шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: