Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Италиански десерт с два вида сирене и шоколад

Италиански десерт с два вида сирене и шоколад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италиански десерт с два вида сирене и шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Италианските десерти са толкова вкусни, че трябва да е незаконно"

Необходими Продукти

  • рикота - 250 г
  • пудра захар - 80 г
  • течна сметана - 300 мл
  • заквасена сметана - 120 г
  • ягоди - 10 бр.
  • шоколад - 250 г
  • маскарпоне - 250 г сирене
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтопява с течната сметана и маслото. Сваля се от котлона. Добавя се маскарпонето.

Налива се в стъклени чаши и се оставя за 30 минути в хладилника.

Рикотата се разбива с пудрата захар и по малко се добавя сметаната. Този крем се шприцова в чашите върху шоколадовия.

Сервира се, украсен с цели ягоди по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
51
45
30
21
10
Дай твоята оценка: