Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Бухти с два вида сирене

Бухти с два вида сирене

Бухти с два вида сирене
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Имате право да изядете двойно повече бухти, защото са с два вида сирене"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • крема сирене - 125 г
  • сирене - 70 - 80 г саламурено
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със солта, захарта и олиото. Прибавете към тях крема сиренето.

Намачкайте го с вилицата и разбъркайте до получаване на еднородна, гладка смес.

В киселото мляко сложете содата, разбъркайте и изсипете в сместа.

Намачкайте с вилица и саламуреното сирене и него добавете към сместа.

Разбъркайте отново и започнете да прибавяте брашното.

Поръсете плота с брашно, изсипете сместа и замесете средно твърдо тесто.

Разточете го на кора с дебелина около 1 см. Нарежете я на ромбоиди.

Сгорещете олиото и изпържете бухтите от двете страни до златисто.

Извадете ги и ги поставете върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: