Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Калмари с подправки по китайски

Калмари с подправки по китайски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Калмари с подправки по китайски1 / 2
11/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Готови ли сте за бърз урок на тема изкусително вкусна китайска кухня?"

Необходими Продукти

  • калмари - 450 г
  • олио - 4 с.л.
  • джинджифил - 2 см корен
  • чесън - 1 скилидка
  • зелен лук - 8 пера
  • чушки - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • шийтаке - 6 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се разрязват по дължина, правят се леки разрези във вид на мрежа, а след това калмарите се нарязват на лентички. Джинджифилът се настъргва на ситно, чесънът се нарязва.

Лукът се нарязва на парченца с дължина 2 сантиметра, чушката се реже на ивици.

Лютата чушка се реже на пръстенчета, гъбите се режат на парченца. В дълбок тиган се загрява олиото и в него се запържват за две минути калмарите.

Вадят се. В тигана се слагат джинджифилът, чесънът, лукът, чушките и гъбите. Пържат се 2 минути при постоянно бъркане.

Добавят се калмарите, соевият сос, захарта, виното и всичко се задушава 1 минута. Сервира се топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: