Течен шоколад с лешници

DessitoDessitoНовак
17/01/2015
"Веднъж да се научим как се прави течен шоколад с лешници и повече никога няма си купуваме готов от магазина "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 568
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кондензирано мляко - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1 и 1/3 ч.ч. или на вкус, може и бяла
  • какао - 4 с. л.
  • сухо мляко - 200 г
  • масло - 125 г краве
  • ванилия - 1 - 2 прахчета
  • лешници - 100 г смлени или сусамов тахан
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте кондензираното мляко в съд на котлона и разбъркайте със захарта, докато се разтопи. След това сипете какаото и разбъркайте, докато се разтвори добре.

Снемете от котлона, прехвърлете в подходяща купа и добавете маслото, като объркате. След това сипете сухото мляко и разбъркайте с телена бъркалка.

Финално объркайте шоколада с лешников тахан, щипка сол и ароматизирайте по желание с ванилия.

Разсипете го в десертни чашки и поднесете с украса по желание или го съхранявайте в бурканче в хладилника.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар