Начин на приготвяне
Поръсете пържолите от двете страни с черен и шарен пипер и с малко сушена мащерка. Начукайте ги внимателно, като сложите отгоре плик. Начуканите пържоли премесетете в тава и залейте с малко олио и виното, което трябва да ги покрива поне до половината. Оставете да се маринова за половин или един час.
След това загрейте малко мазнина в незалепващ тиган, отцеждайте пържолите малко и ги запържете от двете страни, колкото да се запечатат.
Върнете ги отново в тавата и сложете да се пекат около 1 час с маринатата или докато останат на мазнина. Обръщат се веднъж по време на печенето.
През това време накълцайте измития и отцеден магданоз ситно. Сипете го в купа и добавете скълцания лук и ситно нарязания домат, на който може да отделите сърцевината. По желание може да сложите малко повече домат. Сипете и накиснатия предварително във вода булгур, който сте отцедили.
Объркайте салатата със сол, лимонов сок, зехтин и малко черен пипер по желание.
Поднесете пържолите със салата Табуле.