Начин на приготвяне
Пържолите се измиват и се подсушават. В купичка се смесват олиото с половината подправки и с помощта на четка се разбърква и с тази смес се мажат пържолите.
Слагат се в чиния, покриват се с фолио за свежо съхранение и се прибират в хладилник да се мариноват.
През това време се белят картофите и се режат на шайби. Слагат се в купа и се овкусяват с останалите подправки. Подреждат се в тавата на фурната.
Морковите се белят и се режат на шайби. Овкусяват се със сол и пипер и се подреждат върху картофите.
Лукът се бели, реже се на полумесеци и се добавя в тавата. Чесънът се бели и се реже на филийки.
Добавя се към останалите съставки. Свинските пържоли се изваждат от хладилника и се подреждат върху зеленчуците.
Долива се вода, колкото да покрие зеленчуците, слага се фолио и се слага в загрята на 160 градуса фурна.
Първите 20 минути се пече с фолио, след това се маха фолиото и се пече до пълна готовност. След като е готово, поднесете.
Вратните пържоли на фурна с гарнитура са много вкусни.