Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Подлютен друсан кебап по самоковски

Подлютен друсан кебап по самоковски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Подлютен друсан кебап по самоковски2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4
"И запомнете - този кебап се друса, не се разбърква. В това е неговата вкусна тайна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г крехко
  • лук - 6 - 7 глави кромид
  • домати - 5 - 6 броя
  • люти чушки - 2 броя червени лютиви пиперки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червено вино - 50 мл
  • свинска мас - 1 с.л.
  • чубрица
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на дребни късчета месо се запържва леко в мазнината, след което се прибавят ситно нарязаният лук и обелените и накълцани на дребно зрели домати.

Ястието се похлупва и се задушават до омекване, като от време на време тенджерата се тръска с две ръце.

Добавят се виното, нарязаните лютиви пиперки, червеният пипер, чубрицата и сол на вкус. Кебапът е готов след 2-3 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
много вкусно, при сервиране слагам топка сварен ориз
28.02.2016 23:16
Vixra
Vixra
Добавям лука не "ситно нарязан", а на тънки полумесеци, при това доста късно в процеса на готвенето. Пробвах и с тънки лимонени резенчета съвсем в края - вместо домати. Пробвайте и може да ви хареса.
19.10.2012 12:35
Анелия
Анелия
Получи се много вкусно ястие.
Рецептата е бърза и лесна за приготвяне.
08.10.2010 22:17